Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Арпи Алто нежно омагьоса публиката в Банско

Арменската певица Арпи Алто с удивителна лекота завладя публиката на джаз фестивала в Банско. Красавицата има изумителна прилика с Джулия Робъртс, а гласовия й диапазон се простира от контраалт до сопран.

Арпи Алто е родена в Ереван, в семейство на творци. Майка й е композитор и преподавател, а баща й – скулптор и специалист по ръчнотъкани арменски килими. Израстнала е заобиколена от изкуство. Самата тя е певица, пианист и композитор, продуцирана е от музикалната компания Ginosi Records. Певицата придобива голяма популярност, пускайки свои версии на популярни песни в интернет. През 2013 година се присъединява към Националната арменска опера.

Арпи Алто прави елегантни и запомнящи се кавъри на песни – от Шарл Азнавур (като един от музикалните символи на Армения), през Джон Ленън, Джо Кокър, Стинг, Едит Пиаф до емблематичните за бразилската боса-нова ‘Girl from Ipanema” и Mas Que Nada на Сержо Мендес. Те съставляват основата на албума й „Tribute”, който разказва историята на музиката, която я е вълнувала през годините, както и на “Nostalgia a Cover Story”. Арпи Алто показва как създаването на собствени версии може да се превърне в изкуство от най-висока класа.

На сцената в Банско Арпи Алто пя под музикалния съпровод на известния български пианист и композитор Любо Денев, който е носител на редица натради, включително и „Златен век“ за значим принос в българската култура.
за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура.
за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура.