Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Културен дом „Искър“ ще чества 70 години от създаването си

На 16 септември 2023 година най-старият културен дом в столицата – „Искър“ ще отбележи 70-тата годишнина от своето създаване.

Построен е през 1953 г., в характерен за този период архитектурен стил, той започва дейността си като Профсъюзен дом на културата. За годините на съществуването си последователно създава и разпространява постиженията на българската култура. Съхранявайки натрупания опит и традиции, в днешни дни вече като общински културен институт, домът развива различни форми на творчески диалог и създава условия за приобщаване на нови публики. 

Това е единственото културно средище в район Дружба, разположено в парка до красивото дружбенско езеро. Тук се провеждат концерти и спектакли, изложби, презентации, рецитали, конференции и др.

За отбелязването на кръглата годишнина е подготвена богата културна програма, 3D Mapping, тържествена заря и много изненади. Всички жители и гости са добре дошли, датата 16 септември 2023г.