Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Нов български филм „След сезона“ с официална премиера на 29.09.2023г

Дебютният филм на режисьора Иван Панев, включен в програмата на няколко фестивала, сред които Международния филмов фестивал на Индия в Гоа и София Филм Фест, ще има официална премиера по кината на 29-ти септември в София. В него ще се срещнем с известни актьори като Пенко Господинов, Калин Врачански, Красимир Доков и Веселин Ачев, избрани и поканени специално в продукцията заради специфичните черти на персонажите, които те блестящо пресъздават на големия екран.
 
Идеята за филма е на сценаристите Дочо Боджаков и Марин Дамянов.
Сценарият е създаден преди повече от 10 години и е писан за Йоанна Буковска-Давидова, заради нейното неповторимо излъчване и умението й да се превъплъщава в героини със сложен и противоречив характер. Според режисьора Иван Панев тя е способна да съчетае в излъчването на силната жена привидна студенина с дълбока емоционалност, топлота и нежност. 

Събрал в себе си плеяда от български звезди, СЛЕД СЕЗОНА акцентира върху вечни човешки теми и дилеми, с които всеки се сблъсква в живота. Сред тях са темите за любовта и за изборите, които правим в нейно име. СЛЕД СЕЗОНА е филм за “невъзможната” любов, за сблъсъка между измамната топлина и уют на голямата любов от миналото и плашещата неизвестност на любовта в бъдещето
и всички негови предизвикателства. Този основен конфликт, пресъздаден прецизно от професионализма на Йоанна Буковска-Давидова, държи зрителя в напрежение до последния кадър. 
Освен тази сюжетна линия в СЛЕД СЕЗОНА са вплетени умело криминална и философска нишка. Персонажите са в трескаво търсене на личната свобода; в преследване на собственото щастие; в борба за справедливостта и истината. 
Любопитно за филма е, че природата се превръща в действащо лице.
Дестинациите за снимки са изключително атрактивни и специално подбрани – неопитоменият, див плаж Силистар със своето специфично излъчване през есента и почти недостъпните пещери, които рядко биват включвани като акценти в български продукции, а в случая се оказват опасно, но успешно предизвикателство за екипа.
Режисьорът на филма Иван Панев е роден в Стара Загора. От 1992 г. живее и работи в София като професионален актьор и режисьор както в киното, така и в театъра. Познат е на широката публика с множество роли, изиграни във филми на големия и малкия екран, както и с участието си в български телевизионни сериали. В настоящия момент кариерата му продължава с изяви на сцената на
Сатиричния театър и Националния музикален театър в София. 
Той е нещатен преподавател в НАТФИЗ, София, където е защитил и своята докторска степен в областта на музикалното кино. Той е режисьор и сценарист на  филма „Чужденец“ (2006), негова дипломна работа. През 2009 г. прави своя професионален дебют с телевизионния филм „Братът на охлюва“ БНТ (2009), който е селектиран в официалната програма на фестивала „Prix Europa“, Берлин,
октомври 2009 г.. Този филм има награда за режисьорски дебют от фестивала „Корона карпат“, състоял се в Трускавец, Украйна, от 10 до 15 януари 2010. „Братът на охлюва“ има 6 номинации и 3 награди на Българската филмова академия за 2010 г.