Стари чаршафи – Фотоизложба с предизборни страсти на плакати от Георги Георгиев – Джони

Необичайна гледна точка към предизборната борба могат да видят посетителите на Клуб-галерия на фоторепортера в подлеза пред Министерски съвет по време на фотоизложбата „Стари чаршафи“ от Георги Георгиев – Джони.

Авторът е дългогодишен фоторепортер, който систематично следи политическия живот в България от края на миналия век до сега. Този път обективът му е обърнат не към действащите лица в политиката, а към техните огледални образи от предизборните плакати, които също водят своя собствен живот, ветреейки се по стени, огради, стълбове и кофи за боклук.

Борбата между тях се води с надлепяне, разкъсване и допълване, като понякога финалният резултат е комичен, а друг път показва реални комбинации и коалиции, за които не пишат медиите. Ироничният поглед на Джони отключва разнообразни асоциации в зрителя, всеки според собствения си опит и идеи за политиката.

Отразените образи от стените след намесата на времето, вятъра и дъжда стават реална оценка за дейността на повечето участници в политическия живот, и авторът не го спестява на никого.

Сн: Лилия Йотова