Това лято пристанище Бургас е мястото, където се случват най-големите музикални събития за 2023. На 6 август бе планирана музикална дамска вечер, по време на която на сцената трябваше да се качат Деси Андонова от Фючър Шок, Софи Елис-Бекстър, Скай Едуардс от Morcheeba и Рошийн Мърфи като хедлайнер.Няколко дни преди събитието организаторите обявиха, че участието на Рошийн отпада поради здравословни причини. Това доведе до реорганизация и включването на белгийците Oscar and the Wolf, което промени и първоначалната концепция за дамска вечер.

Откриването на музикалната вечер бе поставено от българската група Фючър Шок и нейната вокалистка Деси Андонова. За съжаление часът бе доста ранен и нямаше много публика – хората тепърва се събираха, а и температурите бяха високи, но въпреки това Деси изпълни прекрасен сет, преплетен с джаз, чил и фънк.

След нея на сцената се качи Софи Елис-Бекстър. Бивш модел, майка на 5 деца, Софи показа завидна форма и грабна публиката веднага.

Освен своите парчета и хитът й „Murder on the Dancefloor“, певицата изпълни и няколко кавъра, един от които на Рошийн „Sing It Back“, за да компенсира поне малко липсата й. Също така бе изненада и изпълнението на Like a Prayer на Madonna.

Красивата Софи пя на фона на видеостена, на която се виждаха прозорците на нейната кухня. Тя обясни на публиката как по време на ковид пандемията е правила домашна дискотека и я е излъчвала от нейната кухня. Така се ражда и последния й албум Kitchen Disco, който влиза в топ 10 на британските класации.

След Софи на сцената се качиха Oscar and the Wolf и изнесоха приятен танцувален сет.

Morcheeba се изявиха като хедлайнери. Скай Едуардс излезе в типичната за нея черна мистична визия и приглушени светлини и още в началото изпълни хита си „Otherwise“.

В публиката бяха забелязани Руши Видинлиев, който най-много се забавляваше на Oscar and the Wolf, както и Рут Колева с приятелки, която пък се наслаждаваше на изпълненията на Скай Едуардс.