Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Imagine Dragons изнесоха зрелищен концерт на 30 юли 2023 г, на националния стадион „Васил Левски“ в София, с което поставиха началото на световното си турне Mercury World Tour.

Imagine Dragons са една от най-успешните инди рок групи. Носители са на редица награди, между които Грами, Билборд и призове на Амеканските музикални награди. Сексапилният вокал Дан Рейнолдс грабна публиката още с излизането си на сцената, облечен съвсем семпло с къси панталони и бял потник, който свали веднага след третата песен.

Изпълненията на групата бяха съпроводени със зрелищни визуални ефекти, а над 40 000 души пееха с пълно гърло хитовете Believer, Thunder, Radioactive и др. Емоцията на стадиона бе наистина зашеметяваща.

Близо час и половина четиримата изпълнители се раздаваха докрай, като публиката участваше изключително активно през цялото време. Енергичният Дан Рейнолдс се движеше непрекъснато по дългия подиум на сцената, така че да има контакт с по-голяма част от публиката, а в един момент слезе и мина да поздрави феновете покрай огражденията, като ги докосваше с ръка и позволяваше те да се докоснат до него. Това предизвика бързо преместване на тълпи от едно място до друго, с надеждата да осъществят пряк контакт със своя идол.

През това време, китаристът Уейн Сермон свиреше на електрическа мандолина.

Дан Рейнолдс, освен като вокал, изяви своите музикални способности на барабани, и на пиано.

Към края на този невероятен спектакъл бяха пуснати огромни балони в публиката, които се подхвърляха напред-назад и създаваха допълнително настроение и емоция.

След последната песен Дан се поклони неколкократно на публиката, взе един плакат, легна на сцената, написа нещо на него и го върна обратно в публиката, след което което цялата група си взеха довиждане с публиката, слезнаха от сцената и веднага се качиха в две коли, които ги чакаха, за да ги закарат към хотела.

Публиката жадуваше за още и дълго време се надяваше да излезнат на бис. Въпреки това всички почитатели на Imagine Dragons си тръгнаха от стадиона напълно удовлетворени и щастливи от преживяването. Imagine Dragons гостуват за първи път в България.

Ден преди концерта те се разхождаха из центъра на София, за да се запознаят със забележителностите на столицата. Фенове бяха им направили снимка пред катедралата Александър Невски, а те споделиха, че са срещнали в България изключително топло отношение и посрещане.