Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Lavasonic кани на съзерцателно пътешествие с Inner Gardens

Космическа енергия, интензивна лична интроспекция и дрийм поп атмосфера – това е Inner Gardens – дебютният сингъл на Lavasonic – най-новия проект на българската музикална сцена. Днес (24 януари) е премиерната дата на песента, а приказното видео на Inner Gardens, изпълнено с поетични любопитни персонажи, може да се гледа в официалния YouTube канал Lavasonic

Нестандартният авторски проект на Татяна Йосифова и Георги Станев е искрен музикален експеримент, който двамата оформят с години, без натиск и крайни срокове и вече са готови да споделят и с публиката. Inner Gardens е дебютният сингъл на дуета с щедра музикална биография. 

Татяна Йосифова е мистериозният глас, познат от алтернативни формации като  Исихия, Ambient Folklore, Davvid Project и Crocks In Tears. Нейните артистични търсения изследват  музикални пространства от средновековна и ренесансова музика до ню уейв, трип-хоп и електроника. 

Георги Станев – Гого е музикален продуцент и автор с експериментален, нетрадиционен подход към композиция и звукозапис. Той стои зад всички албуми на Gravity Cо., звуковата му сигнатура е характерна и разпознаваема, което го прави популярен сред артистите от българската алтернативна сцена, сред които и Остава, чиито последен албум е изцяло продуциран от него.

Inner Gardens е мистично пътешествие във вътрешния свят на творците с емоционален интензитет, който завладява с характерните за dream shoegaze pop жанра ефирни вокали, пълнокръвна продукция и хипнотичен звуков пейзаж. Като гост в първия сингъл на Lavasonic се включва и Ерсин от Jeremy?. Темите в песента засягат онези гранични състояния, в които интроспекцията има силата да ни оттласне от дъното, за да се възродим за промяна или… да ни потопи напълно.Режисьор на видеото към дебютната песен на Lavasonic е Георги Манов, а зад камерата стои Крум Родригес, един от най-търсените български оператори с прясна номинация Spotlight от Американската асоциация на кинооператорите.