Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

На 21 юли (сряда), от 11.00 ч. в град Дубна Московска област ще бъде открита постоянна фотоизложба «Природно и културно наследство на България» по случай 65-годишнината от  създаването на Съвместния институт за ядрени изследвания (JINR), в който сега членуват 18 държави.

На тържествената церемония са поканени да присъстват ръководството на института, дипломати от посолството на Република България в Русия и представители на българската диаспора в Дубна.

Българският културен институт – Москва и Асоциация на професионалните фотографи (България) са подготвили колекция от снимки от емблематични обекти, които отдавна са се превърнали в истинска «визитна картичка» на страната ни: крепостта «Царевец» във Велико-Търново, Рилския манастир, стария център на Пловдив, Паметника на Свободата на връх Шипка и други. Представените фотоси са дело на професионални фотографи, членове на Асоциацията: Анастас Търпанов, Бистра Стоименова, Евгени Димитров, Йордан Йорданов, Лилия Йотова, Милен Цветанов и Стефан Марков.

Експозицията ще бъде стационарна – 12 фотографии ще украсят интериора на «българския етаж» на хотел «Дубна», в който се спират научни сътрудници от държавите, провеждащи изследвания в JINR – един от най-големите ядрени центрове в света.