Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Популярният трип-хоп продуцент Уакс Тейлър опознава нощния живот на София

 

Уакс Тейлър, който днес вечерта има концерт, се запозна по-подробно със столицата вчера, като се наслади на свободна програма. Той и музикантите му решиха да опитат какво е да си клиент на български ресторант и как върви нощният живот в София. Музикантът идва за втори път, но едва при това посещение, има повече време да се запознае подробно с живота в столицата.

Уакс Тейлър и музикантите му се настаниха в столичния ресторант Corso срещу Руската църква, и се почерпиха със запечен френски Рататуй с киноа и глазирани свински ребра по стара австрийска рцепта. Французинът не изневери на националния си вкус и предпочете познати деликатеси, вместо традиционни за българската кухня ястия. Сред предложенията от заведението имаше поширана сьомга в масло с бадеми, ризото, торта с маскарпоне и атрактивна кестенова торта. След приключване на вечерята, музикантите предприеха нощна разходка в столицата.
Жан-Кристоф льо Саут, популярен с артистичния си псевдоним Уакс Тейлър, пристигна в София с групата си, която е в обновен състав и за първи път с участието на барабанист.
Албумът By Any Beats Necessary, който ще представят тази вечер в Sofia Live Club, отразява намерението на французина да създава музика, в която се срещат всякакви музикални стилове и похвати. Без да изневерява на бийтовете, които стоят в основата на творчеството му, новият му проект комбинира блус, психеделичен рок, соул, фънк и хип-хоп.

Снимки: Лилия Йотова