Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

 

Един от най-желаните музиканти тази година, който предизвика истинска истерия от  страна на меломаните, избра да разпусне в гурме обстановка, ден преди шоуто. В сряда вечерта, вокалистът на групата Godsmack“ предпочете да прекара няколко часа в тиха, спокойна и изискана обстановка с гурме кухня. Той бе в компанията на своите музиканти, водещата Елена Розберг, директорът на bTV Radio Group Васил Димитров, програмният директор на Z Rock Спас Шурулинков и други гости от екипа, свързан с концертните изяви.

sully-erna_la-casa_sn-lilia-yotova-70

Вечерта в La Casa протече в сладки приказки и релаксиращ музикален фон. Като почитател на духовното, разкриващо в детайл най-интимните човешки чувства, изразено в новия му албум Hometown Life, Съли Ерна реши да вникне и в детайлите и емоцията, свързани с кулинарното преживяване.  А именно – да се запознае с правенето на изтънена  кухня у нас, посещ
авайки  гурме ресторант, в който често гостуват майстори-готвачи от цял свят.

В менюто на звездата, специално подбрано от главния готвач на ресторанта и консултирано от шеф Джузепе Д’Акуино – носител на „Мишлен“ от Италия, имаше един куп изискани специалитети от редки продукти и изработени по най-нова технология. Сред предложенията, които впечатлиха музиканта, имаше например козе сирене в  глазаж от тиквени семки, букет от свежи салати, стафиди, течни крокети от козе сирене, естрагонови перли и естрагонов гел с дехидратирана тиква. За основно ястие гостите избираха между свинско бон филе с картофен огретен и рам сос и пилешко филе с картофени рьощи и праз лук. Съли Ерна не пропусна да опита от традиционната ни ракия , висок клас, и остана очарован.

sully-erna_la-casa_sn-lilia-yotova-38Съли Ерна ще изнесе два концерта на 20 октомври, зала 1 на НДК, 17 ч. и 20 ч. Концертите са част от цикъла „Музиката на Америка“, организиран от Cantus Firmus със съдействието на Фондация „Америка за България“. Събитието  отбелязва и 10-ия рожден ден на радио Z-Rock. И двете събития са разпродадени на сто процента и има търсене дори за още едно. Това е истински прецедент в българската концертна история. 

снимки: Лилия Йотова