Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Чудотворна икона спасява и помага в центъра на София

20 август е последният ден, в който можете да видите с очите си, да докоснете с ръцете си, да целунете и да се помолите Чудотворната икона на Света Богородица – Скоропослушница в храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“, Лозенец (точно до метростанция Джеймс Баучер).
Известно е, че молитвата пред иконата на Божията Майка „Скоропослушница“ дава бързо изцеление, спасява в случаите, когато помощта свише е необходима незабавно. В миналото пред нея се молели по време на корабокрушения, на внезапни стихии, при престъпни намерения, при вземане в плен, навсякъде, където всичко може да се развие по необратим начин, но човек не може да го предотврати. При искрена и сърдечна молитва помощта винаги идва. Пред Нейния свят образ произнасят молитва за деца, и за помощ при раждане на здраво дете.
Иконата пристигна у нас за поклонение от град Ананиев, Украйна. Тя е точно копие на древната светогорска икона на „Скоропослушница“ и е била изписана през 1893 г. в манастира „Св. вмчк Пантелеймон“ на Атон.
Иконата е осветена в Дохиарската света обител, където още през X век се е прославил оригиналният чудотворен образ. През 1915 г. иконата е дарена на съборния храм, посветен на Св. Александър Невски в град Ананиев в Украйна.
Множество хора са намерили утеха, решение на житейски трудности и изцеление от тежки болести, молейки се пред тази икона. Всичко това се свиделства и от даровете на благодарност, окачени върху нея.

Сн: Лилия Йотова