Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Световноизвестната американска хип-хоп група Black Eyed Peas изнесе зашеметяващ концерт на 22 юли в Бургас. Това е първото им гостуване в България и над 8000 души успяха да ги видят и чуят на живо по време на фестивала Breeze Fest Burgas. Концертът е част от световното турне на групата, носещо името Elevation. Звездите се появиха на сцената половин час преди полунощ, в оригиналния си състав – will.i.am, Taboo, аpl.de.ap и филипинката J. Rey Soul.

Публиката скачаше и пееше с тях през цялото време, въпреки високите температури. Black Eyed Peas изпълниха хитовете си „Pump It“, „I Gotta Feeling“, „Don’t Stop The Party“, „Mamacita“, както и парчета от новия им албум.

Българското знаме на няколко пъти се появяваше на видеостената на сцената, а изпълнителите изпровизирано включваха „България“ в част от текстовете си, което допълнително екзалтираше публиката.

Час и половина продължи музикалното шоу, съпроводено от видео, светлинни, огнени и други ефекти. will.i.am и apl.de.ap се изявиха като солови изпълнители един след друг. В самия край заваля лек летен дъжд, но това по никакъв начин не попречи нито на публиката, нито на групата, а дори донесе жадувано леко разхлаждане в юлските жеги.

Black Eyed Peas заявиха, че това е първото им гостуване в нашата страна, но със сигурност няма да е последното. Сбогуваха се с българската публика с български флаг в ръце. Наистина звезди от световна величина.