Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Хубавата музика е като хубавото вино – колкото повече време минава, толкова по-ценна става. Ретрото ще се настани на стадион Юнак на 6 и 7 октомври, когато сцената ще превземат звезди като Technotronics, Hot Chocolate, Papa Bear, The Real Milli Vanilli, La Bouche, C- Block, Down Low, Nana, както и български формации – Deep Zone Project, Дует EXPOSE, Румънеца и Енчев, Гумени глави и DJ Marti G.


Art News има привилегията да е медиен партньор на събитието и в няколко поредни дни ще направим една ретроспекция на творческия път на тези изключителни изпълнители.


Hot Chocolate е британска соул група, популярна през 70-те и 80-те години на миналия век, създадена от Ерол Браун и Тони Уилсън. Ретро легендите са притежатели и на своеобразен рекорд в родната им Великобритания – в периода 1970 – 1984г диско бандата има поне по един интернационален хит, с което се нареждат до  звезди от ранга
на Елвис Пресли и Даяна Рос.

Брус Спрингстийн и Стереофоникс са само някои от артистите, които изпълняват кавъри по време на свои концерти на емблематичната за репертоара на групата песен You Sexy Thing. Най-големите хитове от репертоара на групата са Every 1’s winner и You Sexy Thing. През 1986 г. групата се разпада, за да се върне с пълна сила и в пълен състав през 1992 г. с нов вокалист Грeг Банис (Greg Bannis).


Изпълнителят не за първи път е в България, като споделя, че винаги с удоволствие се връща тук, за да се зареди от прекрасната ни природа и топлото посрещане на публиката.


Ще можете да видите Грег Банис на стадион „Юнак” на 6-ти октомври.
С какви емоции е изпълнен Грег не пропускайте да разберете от ексклузивното интервю на Art News.


Текст: Саша Гетова

Снимки: Лилия Йотова