Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

IV-ти Национален конкурс в сферата на опазване на архитектурното наследство

В залата на Vivacom ArtHall се откри изложба и се проведе тържествената церемония по награждаването на участниците в четвъртия национален конкурс за дипломни работи в сферата на опазване на архитектурното наследство. На събитието присъстваха голяма част от архитектурната колегия, както и официалните гост-лектори от Италия – инж. Габриеле Роско и арх. Моника Сорти.

Сред показаните проекти има много иновативни решения за преустройване на паметници на културата в музеи, зали и други обществени места. Силно впечатление направиха проекта за реставрация на бившите царски конюшни и превръщането му в музей, този на регионалния археологически комплекс „Карол Лимен“, залата „Топлоцентрала“, интерпретационния център „Солницата“ и др.

Ако все още не сте успели да разгледате изложбата, то имаме добри новини за вас. Тя ще остане до обяд на 07.02.2017 (вторник)  в залата на Vivacom ArtHall, така че все още имате възможност да я посетите.