Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Scott Kelby обяви ежегодната световна фотографска разходка

Известният фотограф, майстор на Photoshop, лектор и автор на десетки книги в областта на фотографията Скот Келби обяви официалната дата на ежегодната фоторазходка, която е най-голямата фоторазходка, правена досега. Тя се провежда едновременно в стотици градове по света. Датата е 7 октомври 2023 година, събота.

Фоторазходката на Скот Келби е създадена през 2007 година с идеята да се превърне в най-значимото социално фотографско събитие в света. Концепцията е съвсем проста. Фоторазходките се създават и организират от водачи по места, едновременно в градове по цял свят. Водачите избират маршрута, създават начална точка, събират и организират участници, грижат се всички да спазват указания маршрут, снимат заедно с участниците и споделят мигове и накрая групата завършва разходката в местно заведение, където се обсъждат и споделят снимки, опит и впечатления.

Допълнително към събитието, участниците трябва да качат тяхната най-добра снимка в конкурса Photo Walk Contest и имат възможност да спечелят различни награди, осигурени от спонсори. В конкурса има един участник победител, един водач победител и 10 финалисти.

България не прави изключение и е част от световната фотографска разходка от няколко години. Настоящото фотографско събитие в София ще бъде водено от Лилия Йотова – председател на Асоциацията на професионалните фотографи.

Датата е 7 октомври 2023 година, събота, часът – 11, началната точка – площад Славейков, при пейката на Петко и Пенчо Славейкови, а крайната точка е Националния стадион Васил Левски. Участието е безплатно, необходимо е само да се регистрирате в сайта worldwidephotowalk.com, като трябва да намерите разходката за София по името на града

https://worldwidephotowalk.com/walk/sofia-photo-walk/

Необходимо е да знаете, че в една фоторазходка не могат да се включат повече от 50 фотографа. Записването е отворено до набиране на максималния брой участници.