Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/zt8q5rv8/artnewsbg.com/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 253

Близо 15 хиляди почитатели на музиката от 90-те години се събраха на пристанище Бургас за петото издание на Spice Music Festival. За разлика от предишните четири години, в които фестивалните дни бяха три, то този път програмата бе събрана в само в два.

Първия ден на сцената се качиха N Trance, Paradisio, U96, Fun Factory, Marti G, Dr Alban, Alexia и тн.

Началото поставиха енергичните британци от N Trance, които успяха да завладеят публиката още с първите си изпълнения. Групата е известна с европейските си хитови песни „Set You Free“ и „Electronic Pleasure“ и кавърите на дискотеката от 1970-те песни „Stayin’ Alive“, „D.I.S.C.O.“, „Shake Ya Body“ и „Da Ya Think I’m Sexy?“. 

DJ Marti G се грижеше купонът да не спира между смяната на изпълнителите, като пускаше подбрани хитове от 90-те години. Той дори остави пулта и слезе до публиката, а също така даде пример за скачане на публиката.

Paradisio продължиха да покачват градуса на настроението

U96 се появиха на сцената в скафандри и застанаха на два пулта, от които пускаха своите парчета. Изпълненията им бяха съпроводени от компютърни анимации на голяма видеостена зад тях, което създаваше допълнително емоции в публиката.

Fun Factory не за първи път гостуват в България и познават българската публика. Те накараха тълпата да подскача и да пее с тях

Дългоочакваното изпълнение на Доктор Албан обаче не беше на ниво. Изпълнителят рецитираше парчетата си, но доста често не звучеше особено добре и това се коментираше в публиката. Въпреки това почитателите му пяха и танцуваха под мелодията на познатите му песни.

Алексия обаче се представи подобаващо и направи прекрасен финал. на първата фестивална вечер.